В следващите дни френските медии очакват бившият спортен директор Леонардо да се завърне в Пари Сен Жермен, при това с голяма новина – привличането на Матайс де Лихт от Аякс. Според RMC Sport вътрешната рокада до голяма степен е факт, а големият губещ се казва Антеро Енрике.

Битката за Де Лихт сведена между два отбора

От доста време португалецът се намираше в деликатна ситуация, като още в хода на сезона беше атакуван публично от сериозна фигура като капитана Тиаго Силва. Медиите във Франция по принцип не пропускат случай да отбележат немалкото противоречиви сделки, за които Енрике беше отговорен. Твърди се, че по-рано днес босът е обявил пред своите подчинения, че се разделя с ПСЖ.

Де Лихт все така загадъчен: Имам няколко опции пред себе си

RMC Sport очаква официалното обявление по случая да се случи в началото на следващата седмица. Отлагането не е случайно, защото Леонардо няма да стои без работа през цялото това време. Напротив – бразилецът е натоварен със задачата да приключи успешно разговорите с 19-годишния Матайс де Лихт, който се очертава като едно от най-горещите имена на летния трансферен прозорец.

Именно в първите дни от следващата седмица агентът на играча – Мино Райола, ще лети до Париж и двамата с Леонардо ще седнат на разговор, който може да се окаже и финален. Двамата добре се познават един друг, тъй като доскоро бразилецът беше спортен директор на Милан, където играе друг известен клиент на Райола – вратарят Джанлуиджи Донарума.

Още по темата:

Ван Гаал: Мисля, че Де Лихт ще пасне идеално на Сити

Де Лихт: Докато имам договор с Аякс, има и шанс да остана

Райола пречи на трансфера на Де Лихт в Барселона

Юнайтед изпуснал Де Лихт поради куриозна причина