Отборът на Манчестър Юнайтед има изготвен план за действие, в случай че Единсон Кавани напусне следващия месец. Според информациите „червените дяволи“ ще се насочат към Мауро Икарди от Пари Сен Жермен.

Бъдещето на Кавани на „Олд Трафорд“ не изглежда много сигурно. 34-годишният футболист ще навлезе и в последните шест месеца от договора си.

„Calciomercato“ пише, че „червените дяволи“ подготвят оферта за нападателя на Пари Сен Жермен, ако Кавани напусне през януарския трансферен прозорец. Италианското издание твърди, че Икарди преживява труден период, след като не получава толкова време за игра след пристигането на Лионел Меси това лято.

Меси, Неймар и Килиан Мбапе са несменяеми титуляри на „Парк де Пренс“, което означава, че за Икарди игровите минути са ограничени.

Изданието допълва, че Юнайтед може да се изправи и срещу конкуренция от Ювентус, който също следи ситуацията с 28-годишния аржентинец.

В същото време Барселона проявява интерес към Кавани, като уругваецът също има желание за трансфер, но всичко зависи от решението на временния мениджър Ралф Рангник.