Суперзвездата на Пари Сен Жермен – Неймар е готов да приеме намаление на заплатата си, за да се върне в бившия си клуб Барселона, твърди испанският вестник „Marca“.

Бразилецът напусна Барселона през летния трансферен прозорец на 2017 година срещу рекордните до този момент 222 милиона евро. Оттогава той блести в Лига 1 на фона на многото си проблеми с контузии, като е вкарал 83 гола в 107 участия във всички турнири.

Неймар често бе свързван със завръщане на „Камп Ноу“. През 2019 година се смяташе, че той е много близо до трансфер обратно в Барселона, но до сделка така и не се стигна.

Според изданието бразилецът има силно желание да заиграе отново с Лионел Меси и дори е готов да намали драстично заплатата си, за да се завърне в каталунската столица.

Тимът на Барса обаче продължава да изпитва дълбоки финансови затруднения, след като натрупа дълг от над 1 милиард евро. Това прави всеки потенциален трансфер на скъпи суперзвезди малко вероятен.

Настоящият договор на 29-годишния Неймар изтича след година, като в момента бразилецът преговаря за нов контракт с ПСЖ. Последните информации във Франция сочат, че двете страни са близо до договорка.