Английският Ливърпул е бил много близо до мегасделката през миналото лято. Германският мениджър на тима Юрген Клоп е убедил младока Килиан Мбапе да пристигне на „Анфийлд”, като мърсисайдци са приготвили 166 милиона паунда за услугите на играча. Клоп е желал нападателя в отбора си още, докато беше собственост на Монако, но парижани са изпреварили английския тим, след като постигнаха договорка с френския нападател. Интересът на Ливърпул обаче въобще не е стихнал, като щабът на Клоп е продължил да следи отблизо ситуацията с Килиан Мбапе.

Френският L’Equipe твърди в навечерието на мача между двата тима в ШЛ, че Клоп е очаровал с идеите си Килиан Мбапе, опитвайки в няколкочасов разговор да го убеди да акостира на „Анфийлд”. Въпреки това младият стрелец е решил да продължи своята кариера в Пари Сен Жармен.

Юрген Клоп не е бил единственият, който от Ливърпул е опитал да доведе младата звезда на европейския футбол на „Анфийлд”. На помощ през това лято се е притекъл и новият футболист на клуба – Фабиньо.

Бразилецът подписа с „червените”, след като премина с трансфер за 44 милиона паунда от Монако и провел разговор със своя бивш съотборник при монегаските да подпише с него. Дуото бе основен фактор за титлата на отбора от Княжеството да триумфира с титлата през сезон 2016/17.

Мбапе ще се изправи срещу Ливърпул във вторник вечерта в Шампионската лига, като това ще бъде първи мач за двата тима един срещу друг в най-голямата европейска клубна надпревара.