Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе призна, че все още не е решил дали да подпише нов договор с френския шампион. 22-годишният нападател се намира в последните 18 месеца от настоящия контракт, като Реал Мадрид и Ливърпул са най-сериозните кандидати занеговия подпис.

„Обсъждаме с клуба да се опитаме да намерим подходящия план“, каза Мбапе пред „Telefoot“ след снощната победата на ПСЖ с 4:0 над Монпелие, в която 22-годишният световен шампион отбеляза два гола.

„Казах, че мисля за това, защото, ако подпиша, това ще бъде дългосрочен ангажимент към Пари Сен Жермен. Много съм щастлив тук. Винаги съм бил много щастлив. Привържениците и клубът винаги са ми помагали и за това винаги ще съм благодарен. Но искам да помисля какво искам да правя през следващите години и къде искам да бъда. Това е, което обмислям. Скоро ще трябва да взема решение, но все го обмислям. Ако имах отговора в момента, щях да го дам. Не искам да подписвам договор и да кажа година по-късно, че искам да напусна. Ако подпиша, е, защото искам да остана и трябва време, за да взема решение“, допълни Мбапе.

Френският национал има 104 гола в 146 мача за парижани, а миналия сезон достигна и до финала в Шампионската лига. През настоящата кампания той има 14 попадения в 22 участия във всички турнири, като ПСЖ се стреми да спечели четвърта си поредна шампионска титлта в Лига 1.

В Реал Мадрид смята, че сумата, която ще трябва евентуално да платят за Мбапе може да варира между 150 милиона евро и 222 милиона евро. ПСЖ обаче няма абсолютно никакво желание да загуби нападателя си нито това лято, нито през следващото. Но, ако 22-годишният французин откаже да подпише нов договор, то парижани може и да бъдат принудени да преразгледат ситуацията му през лятото, за да не го загубят без пари през 2022 година.