След скандала, който се разрази в отбора на Барселона между спортния директор Ерик Абидал и капитана Лионел Меси, тимовете като Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ювентус и ПСЖ веднага наостриха уши и чакат да видят развръзката от ситуацията. Според редица европейски медии споменатите отбори ще се опитат да изкушат аржентинеца, ако той реше да напусне.

А такава възможност може и да има. Вчера президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу се срещна лично с Абидал и след края на разговора между двамата стана ясно, че французинът ще запази поста си поне засега. Бартомеу е разговарял и с Меси по телефона, който е уверил президента, че е готов да напусне тима през лятото, като дотогава ще остане напълно фокусиран върху изявите си за „каталунците“.

В допълнение към всичко това през лятото Меси ще навлезе в последните 12 месеца от своя договор, като засега преговорите за нов такъв са замразени.

До неприятната ситуация се стигна, след като Абидал коментирайки уволнението на треньора Ернесто Валверде, заяви, че футболистите на каталунския клуб не са се раздавали докрай под ръководството на бившия треньор. В отговор на това Меси призова французинът да назове имената на тези футболисти, които са играли симулативно.