През по-голямата част от летния трансферен прозорец Пари Сен Жермен остана относително тих. Парижани обаче имаха нужда от подсилване на няколко позиции, така че клубът трябваше да подпише с нови играчи. Но въпреки че отборът беше свързан с различни играчи, клубът не успя да уреди някаква грандиозна сделка. Това доведе до разочарование на няколко играчи в отбора.

Неймар, Килиан Мбапе и Маркиньос са изразили притесненията си пред спортния директор на ПСЖ Леонардо относно отминалия летен трансферен прозорец, твърди „L’Equipe“. Играчите са опитали да разберат защо клубът не е действал по-агресивно на пазара, особено след като четирима играчи от първия отбор напуснаха, защото договорите им изтекоха.

Все пак парижани привлякоха под наем Алесандро Флоренци от Рома, Мойс Кийн от Евертън и Данило Перейра от Порто. С безплатен трансфер пристигна Рафиня Алкантара от Барса, а за постоянно беше закупен вратаря Серхио Рико от Севиля. Но според доклада това в крайна сметка не задоволява звездите в отбора, които се съмняват защо клубът трябва да се задоволи с тези сделки.