Нюкасъл Юнайтед е стартирал офанзива по привличането на нападателя на Айнтрахт Франкфурт - Рандал Коло Муани. „Свраките“ ще се опитат да изпреварят конкуренцията за френския национал, който е свързван с интерес от доста европейски грандове, най-вече с Байерн Мюнхен, и са изпратили хора, за да започнат преговори за негов трансфер на „Сейнт Джеймсис Парк“, твърди Tuttomercato.

Хора на Нюкасъл са изгледали на живо мача между Айнтрахт и Фрайбург от последния кръг на Бундеслигата. След това те са имали разговори с шефовете на тима от Франкфурт относно евентуална сделка за Коло Муани.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

24-годишният футболист изигра поредния си силен сезон за Айнтрахт. Той записа 45 мача във всички турнири, в които има 23 гола и 17 асистенции. Освен на върха на атаката, той може да играе и по двете крила.

Нюкасъл стягат сериозна селекция за предстоящото си участие в Шампионската лига. „Свраките“ обаче ще трябва да приготвят доста голяма сума за французина, за когото Айнтрахт иска поне 100 милиона евро. Освен това те ще трябва да се преборят с останалите конкуренти за подписа му, сред които са Байерн, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Пари Сен Жермен.