Футболистът на Нюкасъл Юнайтед - Джонджо Шелви, ще премине в тима на Нотингам Форест, след като „свраките“ са приели офертата на новаците в елита за 30-годишния полузащитник, пишат медиите в Англия. Днес футболистът, който преди време играеше в Ливърпул, ще премине медицински прегледи, след което ще подпише договор до лятото на 2025-а година. За това потвърди и самият мениджър на Нотингам - Стив Купър. 

Нюкасъл привлече Шелви през януари 2016-а година, когато плати за него 12 милиона паунда. Той записа общо 202 мача за „джордитата“, в които отбеляза и 18 гола. През този сезон обаче загуби мястото си в състава на Еди Хау и изигра едва три двубоя във Висшата лига. Контрактът му изтичаше след края на настоящия сезон. Интересното е, че ако беше изиграл едва още два мача като титуляр, контрактът му автоматично щеше да бъде удължен.

Шелви ще стане четвъртото ново попълнение на Нотингам Форест този януари. До момента новакът се подсили с Густаво Скарпа, Данило и Крис Ууд. Червените“ опитват да уредят още вратарят на Пари Сен Жермен Кейлор Навас. 36-годишният ветеран се присъедини към парижани през сезон 2019/2020 и дълго време играеше редовно под рамката на вратата на хегемона във френското първенство, но през последния сезон окончателно бе изместен от Джанлуиджи Донарума, който се превърна в несменяем титуляр.

Смята се, че Нотингам иска да привлече още бранителят на Атлетико Мадрид Фелипе и Ромен Саис от Бешикташ.