Европейският шампион с тима на Италия Джанлуиджи Донарума подписа официално петгодишен договор с френския футболен гранд Пари Сен Жермен. Италианският вратар се присъединява към ПСЖ като свободен агент. Той парафира контракт до края на юни 2026 година.
 

По-рано спортният директор на Милан Паоло Малдини заяви, че Донарума няма да поднови договора си и ще напусне отбора в края на сезон 2020/2021. 22-годишният вратар миналия сезон участва в 48 мача, в които допусна 54 гола.

На европейското първенство Донарума беше титуляр във всички мачове на Италия. На финала срещу Англия той спаси две дузпи и помогна на италианците да спечелят титлата. Вратарят беше обявен и за най-добър футболист на UEFA EURO 2020.
"Чувствам се готов да се справя с новото предизвикателство и да продължа да се развивам тук. С ПСЖ искам да спечеля колкото е възможно повече и да доставя радост на феновете", каза Донарума, който направи дебют за Милан на 16 години и изигра 251 мача.

Преди пет години Донарума стана най-младият вратар, играл за Италия - на 17 години и 189 дни, в мач срещу настоящия световен шампион Франция. По-рано днес италианецът публикува емоционално съобщение в Инстаграм до феновете на Милан.

"Всички росонери, които срещнах от първия до последния ден, винаги ще бъдат в сърцето ми като важна част от това пътуване през живота, което ме направи това, което съм днес", написа той.