Манчестър Юнайтед официално привлече халфа Мануел Угарте с трансфер на стойност 50 милиона евро от Пари Сен Жермен. В сделката между двата клуба има заложени бонуси, които са на общо стойност 10 млн. евро и така сумата може да нарасне до 60 млн. евро.

„Невероятно е чувството да се присъединиш към клуб от такава величина, на който се възхищават по целия свят. Проектът, който футболното ръководство обсъди с мен, е изключително вълнуващ. Манчестър Юнайтед е амбициозен клуб и аз съм амбициозен играч“, заяви Мануел Угарте при представянето си.

„Страстта на феновете на този клуб е нещо, което е много важно за мен. Знам колко невероятни са феновете на Юнайтед и нямам търпение да изпитам какво е чувството да играеш на „Олд Трафорд“. Аз съм човек, който е толкова решен да успее. Ще се жертвам и ще дам всичко за моите съотборници. Заедно ще се борим да печелим трофеи и да достигнем нивото, на което този клуб трябва да бъде”, заяви още уругвайският национал, който парафира дългогодишен договор с новия си клуб.