С наближаването на края на сезона, Барселона ще полага все по-големи усилия да си върне Лионел Меси, въпреки очевидните си икономически проблеми. Клубът работи усилено, за да разработи своя план, който да бъде одобрен от Ла Лига. Те също така проучват различни начини за генериране на нови приходи, включително нови спонсорски сделки.

Фокусът на операцията е ясен: завръщането на Меси, заедно с привличането на няколко други играчи от световна класа, които могат да помогнат на отбора да направи сериозен пробив в Шампионската лига и да запази короната си в испанския шампионат през следващия сезон.

От известно време каталунците обаче изглеждат доста несигурни в действията си по завръщането на Меси, особено поради икономическите ограничения на клуба. Въпреки това, журналистът Гастон Едул пише, че в Барселона стават все по-оптимистично настроени за успешното приключване на операцията с всеки изминал ден. Оптимизмът е по-голям, отколкото през изминалата седмица, допълва Едул. 

БГНЕС
23 снимки

Президентът на Барса - Жоан Лапорта, вече открито призна желанието на клуба да върне аржентинската легенда през лятото. Той също разкри, че каталунците ще направят всичко възможно, за да направят, така че световният шампион отново да играе на „Камп Ноу“.

След тези думи на Лапорта, испанските медии твърдят, че Меси също е изразил намерението си да се завърне, което може да даде малко облекчение на Барса, особено след последните слухове за трансфер на аржентинеца в Саудитска Арабия. Също така вариантът той да поднови договора си със сегашния си том Пари Сен Жермен е минимален.

Барселона обаче трябва да се справи с икономическия аспект на сделката преди новия сезон. Също така ще бъде от решаващо значение за клуба да се раздели с някои от ненужните играчи, за да може намали разходите си за заплати, а също така и да генерира на нови приходи, което от своя страна може да им помогне да финансират завръщането на Меси.