Едно от звездните попълнения на Рома през лятото – Хавиер Пасторе с ръка на сърцето призна, че не е бил доволен да напусне ПСЖ въпреки всички трудности, които предшестваха трансфера му.

29-годишният играч без никакви трудности намери място сред титулярите на „джалоросите”, като не игра единствено снощи срещу Реал Мадрид. Той натрупа 3 мача в Серия А, като успя и да се разпише веднъж.

Подобно нещо не може да се каже за престоя му в ПСЖ, поне към неговия край. Пристигането му във френската столица през 2011-а беляза началото на звездните покупки на столичани. Седем години по-късно раздялата беше неизбежна, след като с годините Пасторе бе изтласкван все по-далеч и по-далеч от стартовите 11, превръщайки се в периферна фигура.

„През първите си 4 години в Париж през цялото време бях на терена и играех. После получих проблем в прасеца. Постоянно се контузвах и не можех да намеря вярното решение с лекарския щаб, така че да не изпитвам болка, когато играя.”

„Моята кариера в ПСЖ приключи. Клубът възнамеряваше да се насочи към други играчи, а аз не смятах да остана там без да играя. Бях щастлив в Париж, но разбрах, че е време да напусна. Не останах щастлив от този факт, но все пак бях доволен, защото спечелихме всичко. Срещнах се с някои фантастични хора, защото времето ми там наистина беше хубаво”, завърши Пасторе.