Мениджърът на Манчестър Сити и легенда на Барселона бе помолен да коментира възможността Неймар отново да облече фланелката на каталунския гранд. Специалистът обърна внимание на факта, че дори това да се случи, бразилският нападател може и да не постигне същите успехи, каквито имаше преди.

Неймар за първи път пристигна в Барселона през юли 2013 година и имаше нужда от един сезон на адаптация, за да започне да се превръща в основна фигура. Неговото партньорство с Лионел Меси и Луис Суарес се оказа изключително ползотворно. До рекордния си трансфер в Пари Сен Жермен срещу 222 милиона евро 27-годишният играч натрупа 186 мача със 105 гола и 71 асистенции.

Въпреки тези цифри и дори да се завърне, много фенове на Барселона трудно ще простят на Неймар решението да предпочете ПСЖ. А самият Гуардиола коментира, че няма гаранция за нивото, което би демонстрирал нападателя при евентуален втори престой на „Камп Ноу”. „Неймар е необикновен футболист, но наистина не зная”, каза наставникът на Манчестър Сити.

„Същото е все едно ако аз се върна там. Никой не може да каже какво ще стане. И аз самият не знам.”

„Вече не съм същият човек, не знам дали и Неймар ще бъде. Разбира се, никой не се съмнява, че той е един много добър футболист”, добави Гуардиола.

Още по темата:

Шефът на испанския футбол: Завръщането на Неймар ще навреди на Ла Лига

Във Франция: Мечтата на Неймар за Барса си замина

Неймар вече обзавежда дом в Барселона, сделката се пече

От Барса признаха: Неймар иска обратно при нас