Голмайсторът на Наполи - Виктор Осимен, е желан от Пари Сен Жермен, но би предпочел да се заиграе във Висшата лига, въпреки скорошното пътуване до столицата на Франция. Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, е дал приоритет на привличането на нов централен нападател това лято, който да води атаката на тима в дългосрочен план. 24-годишният нигериец е харесван от шефовете на „червените дяволи“ и оглавява списъка с целите на клуба.

Скаути на Юнайтед са били на мача на Наполи от Шампионската лига срещу Милан миналия месец, когато нападателят отбеляза попадение, но то не беше достатъчно за отбора му да продължи към ½-финалите. Головете на Осимен обаче изстреляха италианския клуб до първата му титла в Серия А от 33 години.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Il Mattino твърди, че Юнайтед е в изгодна позиция да привлече Осимен през лятото, като интересът им се засилва поради факта, че Нюкасъл и Пари Сен Жермен също следят ситуацията с нигериеца. Изданието обаче добавя, че Наполи ще продаде своята звезда, само ако получи оферта, която смятат за невъзможна да откаже.

RMC Sport пък твърди, че интересът на ПСЖ към Осимен също е сериозен и нападателят е предприел пътуване до френската столица по-рано този месец именно, за да разбере намеренията на шампиона в Лига 1. Той не е отказал твърдо на парижнаи, но предпочита да играе в английския футбол. Нападателят обяви през март, че му „мечта“ да играе във Висшата лига.

Голмайсторът на Тотнъм - Хари Кейн, е друга цел както на Юнайтед, така и на ПСЖ. „Червените дяволи“ имат интерес още към нападателя на Бенфика Гонсало Рамош, Мохамед Кудус от бившия тим на Тен Хаг - Аякс, както и към Расмус Хойлунд от Аталанта, който изглежда най-евтината опция.