Ръководството на Пари Сен Жермен дръпна спирачката в преговорите с Барселона по повод евентуалната продажба на Неймар да Силва. Според каталунското издание „Спорт” това е отчаян ход на французите, които се надяват спешно да се намери друг клуб с готовност да закупи бразилеца.

Към момента единственият реален кандидат да изиграе тази роля е Реал Мадрид. Френският шампион няма никакво желание да пусне рекордната си покупка обратно на „Камп Ноу”, откъдето го купи срещу 222 милиона евро само преди две лета.

Според „Спорт” Барса има един-единствен верен ход в тази ситуация и той е да поиска от 27-годишния Неймар да обяви публично желанието си да играе единствено за „блаугранас”. Още през май стана ясно, че нападателят не желае повече да играе за ПСЖ, а Барса моментално започва да проучва възможността да си прибере своя бивш кадър.

През последния месец и половина ПСЖ направи всичко възможно, за да ограничи в радикална степен контактите с Барселона. Каталунският колос излезе с няколко различни оферти, включително предлагайки списък от 6-има играчи, измежду които ПСЖ да посочи двама и да получи доплащане в брой.

В понеделник обаче ПСЖ е прекъснал всякаква комуникация с Барселона и сега бъдещето на Неймар изглежда крайно неясно. Реал Мадрид пръсна сериозни суми за трансфери и едва ли разполага с нужния финансов ресурс да отмъкне играча под носа на големия си съперник в Ла Лига. Въпреки това "Спорт" настоява, че до последно двата клуба ще търсят вариант сделката да се случи.