Френският вицешампион Пари Сен Жермен иска да се раздели с нападателя Мауро Икарди, тъй като има желание да си върне Мойс Кийн от Ювентус, съобщава „Le Parisien“. Наскоро се писа, че „биаконерите“ вече са се свързали с представителите на Икарди. От Юве искат да върнат аржентинеца в Италия, след като не успя да се наложи в състава на ПСЖ след трансфера му от Интер.

Според информацията на френското издание, Ювентус не е в състояние да даде исканата от ПСЖ сума за Икарди. Френският клуб има желание да си върне голяма част от тези 50 милиона евро, които похарчи, за да привлече.

По тази причина двата отбора могат да осъществят любопитна размяна – Кийн за Икарди. Смята се, че спортният директор на парижани Леонардо иска ди върне в тима Мойс Кийн, който се отчете със 17 гола през миналия сезон, когато игра на „Парк де Пренс“ под наем от Евертън. 21-годишният италиански нападател отново е под наем тази година в Ювентус за два сезона, като в договора има задължителна опция за откупуването му за 17 милиона евро.

Кийн обаче вече е играл както за Евертън, така и за Ювентус този сезон, което означава, че ПСЖ ще трябва да се споразумее по някакъв начин с ФИФА, тъй като, според разпоредбите на централата, един играч няма право да играе за повече от два клуба в един сезон, което прави сделката малко вероятна през януари.