Ръководството на Пари Сен Жермен планира да се възползва в пълна степен от отказа на Наполи да плати желаните от Реал Мадрид 42 милиона евро за Хамес Родригес.

Колумбийският национал изпитва силно желание още веднъж да играе под ръководството на Карло Анчелоти, но двата клуба не могат да постигнат съгласие за характера на сделката. Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис категорично отказа да плати посочената сума за 28-годишния играч, като посъветва Реал да промени становището си и да пусне Хамес под наем с опция за закупуване.

Засечката в преговорите отваря възможност пред тимове като Атлетико Мадрид и ПСЖ. Реал би желал да избегне сценария, при който подсилва градския си съперник. Така че до голяма степен нещата зависят от ПСЖ и това, което може да направи френският шампион. „От това, което знам, има три или четири клуба, които го искат”, разкри Даниела Оспина, бившата съпруга на Хамес Родригес. „Често обаче трансферите не зависят от футболистите. Един играч може да изрази мнението си, но има и икономически детайли, които трябва да бъдат уважени.”

„Преговорите с Реал не са лесни, защото клубът иска много пари, и то наведнъж. Това може да породи истински проблеми при трансфера. Независимо какво иска футболистът, крайното решение може да се окаже продиктувано от финансови съображения”, добави Оспина.