Пари Сен Жермен и Валенсия са двата отбора, които през последните часове са отправили официални запитвания за нападателя на Интер Мауро Икарди. Проблемът за италианския тим е, че и двете предложения са били за привличане под наем.

В момента 26-годишният аржентинец съди Интер за тормоз на работното място и изисква компенсация от 1,5 милиона евро, както и възстановяването си в първия отбор на „нерадзурите”. Той не попада в плановете на новия наставник Антонио Конте, който всячески дотук опитва да разкара футболиста, който през февруари беше публично разжалван като капитан.

Наполи, Рома, Монако и Атлетико Мадрид до един отправиха оферти до Интер, но нито една не интересуваше Икарди и неговата съпруга-агент Уанда Нара. Според „Тутомеркатоуеб” Валенсия са пратили известния агент Жорже Мендеш за посредник при преговорите, защото вярват, че той би могъл да навигира в тежката ситуация.

На „Местая” Икарди би представлявал заместник на Родриго Морено, който се очаква да подпише с Атлетико. ПСЖ, от своя страна, обсъжда евентуален наем на нападателя срещу немалка сума, а и клауза за постоянното му откупуване.

Икарди има договор с Интер до лятото на 2021 година.