Младата звезда на Челси Конър Галахър е трансферна цел на френския гранд Пари Сен Жермен, твърди „Sun“. 21-годишният полузащитник показа чудесна форма през първата половина от сезона, след като се присъедини към Кристъл Палас под наем.

Източници твърдят, че наставникът на ПСЖ Маурисио Почетино е голям почитател на халфа, който има шест гола и три асистенции в 17 мача във Висшата лига през този период. А френският гранд вярва, че Челси е готов да продаде Галахър.

Лондончани обаче не могат да си върнат Галахър предсрочно, защото той е играл повече от договорения процент от мачовете на Палас. Но в зависимост от други условия по сделката за наем, Челси все пак може да спечели пари от английския национал през зимния прозорец.

Ако ПСЖ не успее да го уреди през януари, то те ще продължат да го следят и са готови да изчакат до лятото, за да направят своя ход. Смята се, че парижани са готови да извадят около 30 милиона паунда за вундеркинда на "сините".

Мениджърът на Челси Томас Тухел говори наскоро за „любовта“ на клуба към Галахър, като похвали напредъка му в тима на „орлите“. Самият играч по-рано заяви, че възнамерява да се върне на „Стамфорд Бридж“, за да се бори за място в състава с Н’Голо Канте, Матео Ковачич и Жоржиньо.

Но перспективата да се премести в звездния Пари Сен Жермен, за да играе заедно с играчи като Лионел Меси и Неймар, би била изкушаваща.