Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи увери, че нападателят Килиан Мбапе остава на 200% в отбора. Изказването на боса дойде няколко дни след турбулентните спекулации, които витаят около името на младия стрелец.

Вторият най-скъп играч в света е свързван с трансфер извън френската Лига 1, като испанската Ла Лига и английският Премиър лийг са най-често споменаваните дестинации. Ал-Келайфи довери пред France Football, че няма да толерира отношение на футболистите, което да се счита като звездно, а никой няма да остане на „Парк де Пренс”, ако няма желание да се раздава за отбора.

Все пак Келайфи довери, че световният шампион с Франция, който се присъедини към отбора преди две години, ще остане в Париж. В първата си година Мбапе игра под наем в ПСЖ, но във втория сезон вече бе закупен срещу 130 милиона евро.

„Искам играчите да носят с гордост фланелката, не играчи, които вършат просто работа, след като я облекат”, сподели Ал-Келайфи в продължение на интервюто за френския медиен гигант. „Ако не са съгласни, вратите са отворени – довиждане. Не искам да виждам повече „звезди” при нас. Ще остане ли Мбапе при нас? Ще бъде ли в ПСЖ и догодина? Не съм сигурен на 100%, а на 200% съм сигурен”, завърши катарският бос.