Отборът на Пари Сен Жермен е отхвърлил по категоричен начин подхода на Барселона за Неймар, след като испанският тим е готов да предложи Антоан Гризман, за да даде по-малко пари в брой по сделката. Барса имат желание да засилят това лято, въпреки несигурността около футбола поради пандемията от коронавирус. Нападателят на Интер Милано Лаутаро Мартинес също попада сред първите две мишени за лятото.

Каталунският вестник „Sport" обаче съобщава, че първият им контакт с ПСЖ чрез посредник е завършил с отрицателен резултат, като френските шампиони дори не желаят да обмислят продажбата на Неймар в момента. ПСЖ са заети с решаването на въпроса със заплатите, докато сезонът на Лига 1 е спрян и имат 11 играчи, чиито договори изтичат това лято. Клубовете в цяла Европа, а не само ПСЖ, се надпреварват да измислят как да решат проблема с напускането на играчи, които има договори до края на юни.

ПСЖ също са фокусирани върху опитите да завършат сезон на Лига 1, както и Шампионската лига. Затова те няма да обмислят трансфери, докато кампанията не бъде завършена или анулирана. Въпреки настоящата позиция на ПСЖ, в Барса са оптимистично настроени, че споразумение може да бъде постигнато и смятат, че се е отворила огромна възможност, особено ако ФИФА реши временно да премахне трансферния и вместо това да разреши сделки да се правят до края на януари догодина.

Ръководството на Барса смята, че настоящата ситуация в Европа също ще намали значително таксите за трансфери, като клубовете да търгуват ще разменят играчи. Те имат множество играчи, които са готови да дадат на ПСЖ в замяна на Неймар, включително Гриеман, Самуел Умтити и Филипе Коутиньо. Смята се, че френския тим особено държи на Гризман. Въпреки че напусна „Камп Ноу“ по доста противоречив начин, се твърди, че Неймар съжалява за решението си и би се завърнал в Каталуния в близко бъдеще.