Френският вицешампион е идентифицирал нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд като евентуален заместник на Килиан Мбапе, който се очаква да се присъедини като свободен агент към Реал Мадрид през следващото лято, когато изтече договорът му с парижани.

21-годишният Халанд ще може да напусне „вестфалци“ за около 75 милиона евро през идното лято, когато се активира клаузата му за откупуване.

Според „Le10sport.com“, спортният директор на ПСЖ Леонардо е поставил Халанд на първо място в списъка с нови попълнения за догодина. Очаква се обаче битката за норвежеца да бъде ожесточена, след като интерес към него имат още отборите на Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул и Ювентус.

По тази причина парижани имат и резервен вариант. Смята се, че те следят и ситуацията около нападателя на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски. Настоящият договор на поляка изтича през 2023 година и по-рано този сезон се писа, че той може да се изкуши да се впусне в ново предизвикателство преди края на кариерата си.

Роберт Левандовски

източник: Gulliver/GettyImages

ПСЖ може да е идеално място за 33-годишния нападател, който вкара 48 гола в 40 мача през миналия сезон за „баварците“. Халанд пък се отчете с 41 попадения в 41 мача през изминалата кампания.

„Le10Sport“ съобщава също, че ПСЖ има интерес и към нападателя на Фиорентина Душан Влахович, който също е в плановете на Тотнъм и Нюкасъл.