Френският вицешампион Пари Сен Жермен обмисля да предложи на голямата си звезда Килиан Мбапе нов гигантски договор, за да го убеди да остане в клуба. Както е известно, Мбапе има само една година от настоящия си договор с парижани и е оставил вратата отворена за потенциален трансфер.

Фаворит за подписа му се счита испанският Реал Мадрид, който следи внимателно ситуацията с нападателя. Мбапе е трансферна цел №1 на „лос бланкос“, като се надяват с неговото идване да започнат изграждането на новия „Галактико“.

От ПСЖ обаче не са готови да се разделят така лесно със своята звезда и подготвят огромно финансово предложение, за да го убедят да остане, това твърди испанското издание „Marca“. Информацията сочи, че катарските собственици на клуба са готова да увеличат заплатата на френския национал до тази, която взима Неймар след подписването на своя нов контракт.

В доклада се добавя, че парите може да не са достатъчни, за да задържат Мбапе във френската столица, тъй като иска да бъде част от футболен проект, който да се бори за най-големите отличия, като по този начин ще изпълни личните си амбиции.

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи е напълно наясно, че 22-годишният футболист може да създаде огромни проблеми на клуба, като откаже ново споразумение и да си тръгне догодина като свободен агент. „Marca“ пише още, че при евентуално напускане на Мбапе това лято, парижани ще се насочат към суперзвездата Кристиано Роналдо, да когото все още не е ясно на 100% дали ще остане в Ювентус.