Ръководството на Пари Сен Жермен обмисля възможността да продаде Адриен Рабио през януарския трансферен прозорец. Шефовете на френския клуб не искат да изпуснат без пари 23-годишния футболист, съобщава „Le Parisien“.

Договорът на халфа с парижани изтича в края на сезона. Рабио вече отхвърли четири оферти от страна на ПСЖ и по всичко изглежда, че няма да продължи кариерата си на „Парк де Пренс“.

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи и спортният директор Антеро Енрике са се заели със задачата да намерят отбор, на който да продадат Рабио през януари, за да не изпуснат играча без пари.

Енрике вече е направил оценка на възможността за продажбата на полузащитника по време на зимния трансферен прозорец.

В Пари Сен Жермен са наясно с желанието на Барселона да го привлече, но френският отбор няма намерение да пуска играча при каталунците. Френският шампион се надява, че ще успее да пласира халфа в друг тим.

Френският национал ще може да напусне ПСЖ като свободен агент през следващото лято. От 1 януари той е свободен да води преговори с други отбори и дори може да подпише предварителен договор с друг тим.

Според информацията на вестник „Le Parisien“, президентът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи не се е отказал от идеята да задържи Рабио с нов договор на „Парк де Пренс“, но много трудно ще убеди 23-годишния футболист да подпише нов договор с клуба. 

Освен от Барселона, сериозен интерес към френския национал има от страна на Ювентус, Интер, Милан, Чесли, Арсенал и Манчестър Сити. 

Реал Мадрид също е сред отборите, които са готови да се включат в наддаването за подписа на Рабио. Смята се, че „кралете“ са готови да инвестират достатъчно добра сума през януарския трансферен прозорец, за да си осигурят неговите услуги.