Пари Сен Жермен не се е отказал от идеята да привлече халфа Юлиан Вайгъл от Борусия Дортмунд, въпреки че от германския клуб обявиха, че нямат намерение да се разделят със своя играч.

Самият Вайгъл не е доволен от своя статут в Борусия Дортмунд. Той изигра само четири мача в Бундеслигата през кампанията и е недоволен от малкото игрови минути, които получава.

Вайгъл от месеци е свързван с ПСЖ, воден от Томас Тухел. Именно последният наложи Вайгъл като твърд титуляр в Дортмунд. Рома също проявява сериозен интерес към Юлиан.

Самият Тухел има огромно желание да привлече нов полузащитник в състава си, който да замени Адриен Рабио, след като 23-годишният футболист бе изваден от отбора заради това, че отказа да поднови договора си с клуба.

Спортният директор на Борусия Михаел Цорк вече загатна, че клубът няма да продава основни футболисти през януари.

Все пак от ПСЖ не са се отказали от идеята да привлекат Вайгъл и се очаква през следващата седмица да изпратят официална оферта за 23-годишния футболист.

Вайгъл има договор с Борусия Дортмунд до 2021 година. Германският клуб може да продаде халфа при оферта между 40 и 50 милиона евро.