Нападателят на Наполи Виктор Осимен е договорил личните си условия с френския шампион Пари Сен Жермен, съобщава Tuttosport. Все още, обаче, парижани трябва да съгласуват сумата по трансфера с партенопеите.

Според изданието, 25-годишният нигериец се е съгласил да подпише петгодишен договор на стойност 14 милиона евро на сезон. Неговият агент Роберто Календа беше във френската столица по-рано тази седмица, за да преговаря с ПСЖ, а сега грандът от Лига 1 трябва да постигне споразумение с Наполи.

Италианският тим е готов да се раздели със своя голмайстор, но ПСЖ изглежда не желае да плати откупната му клауза от 130 милиона евро. Според последните информации, френският отбор е готов да извади не повече от 100 милиона евро и да включи един от своите играчи в сделката. Сред тях са Карлос Солер, Норди Мукиеле и Канг-ин Лий.

В същото време, новият треньор на Наполи – Антонио Конте, вече е определил кого иска за заместник на Осимен. Това е Ромелу Лукаку, с когото работи заедно в Интер и спечели Серия А.