Френският вицешампион Пари Сен Жермен проявява интерес към крилото на Лийдс Юнайтед Рафиня. Бразилецът е свързван с някои от най-добрите отбори в Европа, включително Ливърпул.

24-годишният играч впечатли в началото на този сезон и е един от най-добрите играчи в състава на Марсело Биелса, след като отбеляза три гола в осем мача от първенството от август насам.

Агентът на бразилеца, който е бившият халф на Барселона и Челси - Деко, призна, че „червените“ са проявили интерес към крилото през последните месеци, като отборът на Юрген Клоп е останал впечатлен от 24-годишния Рафиня.

Сега обаче „TeamTalk“ съобщава, че ПСЖ се присъединява към Ливърпул в надпреварата за бразилеца, като интересът на френския гранд към играча на Лийдс произтича най-вече от Неймар.

Рафиня и Неймар са съотборници в националния отбор на Бразилия, като крилото на Лийдс направи много добро впечатление в последния мачове от световните квалификации по-рано този месец.

Дебютът на 24-годишния футболист за „Селесао“ беше украсен с две асистенции при обрата до 3:1 над Венецуела, преди да вкара дузпа в първия си мач като титуляр за Бразилия при победата с 4:1 над Уругвай няколко дни по-късно.

Рафиня премина в Лийдс през октомври 2020 година за 17 милиона паунда от френския Рен и отбеляза девет гола в 38 мача за „белите“. Порталът Transfermarkt.com оценява 24-годишният бразилец, който има договор с йоркширци, на 32 милиона евро.