Новият полузащитник на Ювентус Адриен Рабио постигна още един личен реванш срещу бившия си тим – и свой роден клуб – Пари Сен Жермен. Французинът е успял да спечели и съдебното дело, което заведе срещу парижани заради неизплатен бонус в размер на 40 хиляди евро.

24-годишният играч парафира с Юве това лято като свободен агент, след като договорът му с ПСЖ изтече. Именно заради последното той се оказа в големи неприятности с френския колос, който го извади от първия тим за втората половина на сезон 2018/2019. От клуба също така прецениха, че имат основание да лишат играча от споменатите вече 40 хиляди евро, които са му били дължими като „бонус за моралност”. Формалната причина бе в това, че Рабио хареса в социалните мрежи видео на Патрис Евра, в което бившият френски национал жестоко се подигра с ПСЖ заради отпадането му от Манчестър Юнайтед в 1/8-финалите в Шампионската лига през март.

Според „Л’Eкип” обаче Бордът по обжалванията в Лига 1 се е произнесъл в полза на 24-годишния Рабио. Тъй като членовете на местния футболен елит нямат практиката да работят с трудов трибунал, то ПСЖ трябва да изплати въпросния бонус на Рабио.

Халфът парафира контракт с Юве за 4 сезона точно на 1 юли тази година.