Новото попълнение на Ювентус Адриен Рабио днес направи първата си изява като футболист на торинския гранд. Неговият брифинг при представянето, както можеше и да се очаква, не мина и без обсъждане на трудните му последни месеци в неговия роден ПСЖ.

24-годишният халф не се посвени да говори публично за първи път по темата и да подчертае, че Ювентус е стъпка нагоре в неговата кариера. Припомняме, че Рабио беше изваден от състава на парижани от януари до края на сезона заради твърдите откази да поднови изтичащия си контракт. Именно последния позволи на Юве да го привлече като свободен агент.

„Трябва да кажа, че последните 6 месеца бяха сложин. В спортен план подобни неща са възможни, затова бях съвсем готов”, коментира Рабио при представянето си в Юве.

„Тази глава (ПСЖ – б.р.) вече е затворена, сега започва ново и много хубаво приключение. Наистина се надявам да дам най-доброто и затова желая да оставя миналото зад гърба си.”

„Бих искал да бях приключил тази предишна глава от историята по по-добър начин, но това не зависеше само от мен. В крайна сметка нещата се развиха по начина, по който се развиха.”

„Леонардо (спортният директор на ПСЖ – б.р.) се свърза с моя агент. Той се представи и искаше да разбере как стоят нещата, но така и не получих каквато и да било оферта. От ПСЖ не направиха никакъв опит да ме задържат, а той явно разбра, че времето ми в ПСЖ е приключило.”

„Трябва да призная, че идването ми тук стана възможно едва съвсем наскоро. Всичко се разви много бързо, трябва да призная, защото постигнахме споразумение за кратък срок. Нямахме никакви проблеми.”

„Колкото до великите французи, които са играли тук, този клуб има страхотна история. Надявам се и аз да оставя своя отпечатък. Блес Матюиди игра с мен в ПСЖ в рамките на няколко години, така че бързо започнахме да се разбираме. Вярно е, че аз съм новакът, а тук има други футболисти със същата роля.”

„Такива неща се случват, било то с Блес или някой друг. Това не променя нашето страхотно приятелство.”

„Определено Ювентус е голям и престижен клуб. Това значи, че те имат по-значителен международен опит, макар и в последните години да има проблеми в Шампионската лига. И въпреки това те винаги играеха във финалните етапи. По тази причина, лично мое мнение, те се намират едно  ниво по-високо от ПСЖ и това ме накара да взема своето решение.”

„Работих много с ПСЖ и мога да кажа, че Шампионската лига не е турнир, в който успяваш само за една нощ. Колкото до Юве, дойдох тук, за да дам най-доброто и да помогна на отбора да постигне своите цели. Шампионската лига е най-важната сред тях”, добави Рабио.