Бившият капитан на Реал Мадрид Серхио Рамос даде онлайн пресконференция за испанските медии след преминаването си във френския вицешампион Пари Сен Жермен. Рамос призова, че желае Килиан Мбапе да остане в столичния тим. „Никога не съм казвал на другите какво да правят, тъй като опитът през годините ми е показал, че това е лично решение. Иска ми се обаче Килиан да остане в ПСЖ, защото обичам да играя с най-добрите”, коментира бранителят.

„Когато правиш решение за кариерата си, всичко е персонално. Не познавам как мисли Килиан, но знам, че е играч, който може да направи разликата. Добре е да играеш с такива футболисти. Мадрид е един от най-добрите отбори в света и играх със страхотни играчи, които всеки път взимаха различни решения. Искам той да остане в настоящия ми отбор и всички ще бъдем доволни, ако това се случи”, продължи Серхио.

Рамос коментира и спекулациите, че Лионел Меси може да се присъедини към френския колос: „Лео е един от най-добрите в света, но това не зависи от мен. Мога да кажа хиляди неща, ала те няма да бъдат решаващи. Нямам търпение да заиграя с Неймар и Мбапе. Имам добри отношения и с двамата. Вярвам, че и амбициите са ни еднакви за следващия сезон”.

Накрая бранителят говори и за испанския национален отбор и изрази уважението си към колегата в Италия – Джорджио Киелини. „Имаме проблем в нашия отбор, но философията не се е променила. Вижте героите за Италия – Киелини и Бонучи. И ние опитваме да намерим наследниците, но те се справиха великолепно, така че възрастта не е фактор. Не само аз пострадах от това решения, а и други, тъжно е, ала това е реалността”, завърши Рамос.