Новият наставник на Челси Томас Тухел ще продължи политиката на Франк Лампард и ще дава сериозен шанс за изява на младите таланти, но иска тимът да бъде подсилен допълнително, пише „Daily Mail“.

Изданието съобщава, че и приоритетната трансферна цел на германския специалист за лятото ще бъде норвежкият нападател на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. 47-годишният Тухел смята младоците Мейсън Маунт, Тами Ейбрахам и Рийс Джеймс за ключови играчи за бъдещето на тима, но приоритет №1 за него е да бъде привлечен в отбора 20-годишният Халанд, който има 21 гола в 19 мача във всички турнири този сезон, а Transfermarkt.com го оценява на 100 милиона евро. Очаква се клубът да окаже нужната подкрепа на Тухел, когато дойде време за лятната селекция.

В същото време Тухел не смята, че е нужно клубът да привлича в Деклан Райс от Уест Хам. Лампард силно искаше да доведе на „Стамфорд Бридж“ 22-годишния халф, който е и национал на Англия.

Тухел може да се събере и със защитника на ПСЖ Маркиньос. 26-годишният централен защитник беше третият най-използван играч от Тухел на „Парк де Пренс“, като неговата гъвкавост му беше полезна, тъй като често беше използван и като халф.

Челси искаше бразилеца през 2015 година, а сега би могъл да се пробва за него отново, твърди „Eurosport“. ПСЖ обаче едва ли ще иска да продаде, така че „сините“ ще трябва да дадат сериозни пари, за да го вземат.

Според информация на „SportBild“, друг вариант за подсилване на отбраната е и Даю Упамекано от РБ Лайпциг.