Суперзвездата на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, е отхвърлил възможността да се присъедини към Ливърпул миналото лято, след като парижани са му предоставили възможност да напусне клуба. Нападателят подписа нов тригодишен договор с клуба от „Парк де Пренс“ миналата година, след като дълго време беше свързван с трансфер в Реал Мадрид.

Въпреки че подписа новия си контракт, през октомври миналата година отново се появиха информации, че Мбапе е поискал отново да напусне тима заради това, че изтекоха подробности за договора на французина. Това дойде на продължаващата му свада със съотборника му Неймар, за която се твърди в медиите.

БГНЕС
25 снимки

Наставникът на ПСЖ - Кристоф Галтие, организира среща на първия отбор, на която двамата бяха порицани, но отношенията между двамата нападатели изглеждат не са най-добрите, което подхранва информацията, че французинът едва ли ще изпълни договора си във френската столица.

Отношенията между Мбапе и клуба продължават да бъдат обтегнати, след като нападателят е оставал ядосан от факта, че последната заплата му е закъсняла. The Athletic дори предполага, че френският гранд е бил готов да го пусне миналото лято, но единствената реалистична дестинация пред Мбапе е била Ливърпул.

Изданието твърди, че президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи и клубният консултант Антеро Енрике са искали невероятните 400 милиона евро за своята звезда, сума, която би заличила световния рекорд, поставен от парижани, когато привлякоха Неймар от Барселона за 222 милиона евро през 2017-а година.

Мбапе обаче не е бил отворен към подобно предложение, тъй като все още иска да осъществи мечтания си трансфер в Реал Мадрид. Добавя се, че решението му да остане в Париж и да откаже на „Лос бланкос“ до голяма степен се основава на политически натиск както от Франция, така и от Катар.