Все повече и повече информации от Франция сочат, че голмайстор №1 на Пари Сен Жермен за всички времена Единсон Кавани се чувства нещастен в клуба. Това засили слуховете за потенциално завръщане на уругваеца в бившия му тим Наполи.

През изминалите седмици колоритният бос на неаполитанци Аурелио Де Лаурентис на няколко пъти подчертаваше, че би приел 31-годишния играч с отворени обятия, стига последният да се съгласи на драстично намалена заплата.

По договора на Кавани с ПСЖ има все още година и половина, което значи, че потенциалните купувачи ще трябва да плащат трансферна сума дали сега през януари или вече през лятото, когато сезонът ще е приключил. Вестник „Л’Екип” твърди, че Кавани с голяма радост би приел първия реален шанс да напусне „Парк де Пренс”.

Таранът не записа нито една минута при равенството 2:2 срещу Бордо, което представляваше първата грешна стъпка на парижани в Лига 1 дотук през кампанията. Тази вечер ПСЖ гостува срещу Страсбург, като логиката сочи, че Кавани би трябвало да попадне сред титулярите на Томас Тухел.

Според играча специалистът има доста по-различно отношение към другите две звезди в атака Неймар и Килиан Мбапе. В съблекалнята Кавани също трудно намира подкрепа, заради силния „бразилски клан”, който целенасочено го кара да се чувства като аутсайдер. Нападателят не вярва, че мнението му вече има каквато и да е тежест в ПСЖ, макар и феновете сляпо да го обожават.

В предишни свои изяви Кавани беше обещавал, че ще изпълни докрай договора си с клуба, но според „Л’Екип” има голяма вероятност южноамериканецът да не удържи на думата си.