В сряда се разпространи новината, че Килиан Мбапе няма намерение да поднови договора си с Пари Сен Жермен с още една година след 2024-а година, което е събудило отново интереса на Реал Мадрида.

Източници от Франция твърдят, че Мбапе няма да използва опцията за удължаване на контракта си до 20025-а година. Това е решение, което окончателно трябва да вземе преди края на месец юли. Това означава, че ПСЖ трябва да реши дали да се опита да го продаде това лято или да рискува да го загуби без пари, както показаха, че са готови да направят миналото лято.

БТА
8 снимки

Diario AS съобщава, че Реал Мадрид готов да отново да преговаря за Мбапе, но само при определени условия. „Лос Бланкос“ нямат желание да плашат и стотинка на френския шампион, тъй като биха взели нападателя само като свободен агент. Също така, Мбапе вероятно ще трябва да подпише предварителен договор, за да се избегне ситуацията от миналия юни, когато се отметна от устната си договорка с испанския вицешампион.

Ако иска да сбъдне мечтата си да играе на „Сантиаго Бернабеу“, Мбапе ще трябва да положи големи усилия. Това няма да е изненада, след като „Лос Бланкос“ са се почувствали „унижени“ от решението на Мбапе да остане на „Парк де Пренс“, а феновете и ръководството в клуба са  останали възмутени. Реал Мадрид като институция няма да приеме отново подобен срам и до определена степен ще гарантира, че Мбапе ще трябва да свърши повечето от работата по евентуалния трансфер, допълва изданието.