Испанският и европейски шампион - Реал Мадрид, се интересува от звездата на Брайтън Алексис Мак Алистър. На „Сантиаго Бернабеу“ се оглеждат за варианти за заместник на ветерана Лука Модрич, чийто договор изтича, и са насочили поглед към световния шампион с Аржентина, твърди Tuttomercato.

Мак Алистър впечатли с представянето си именно на Световното първенство в Катар, където имаше ключова роля по пътя на Аржентина до световната титла. В Брайтън той също се представя доста силно, като през този сезон има 26 мача, 9 гола и 1 асистенция във всички турнири.

Реал обаче може да срещне сериозна конкуренция за подписа на 24-годишния футболист, който е желан още от Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Пари Сен Жермен. В Брайтън пък се очаква да поставят доста висока цена на един от най-важните си играчи. В клуба са наясно, че могат да вземат сериозна сума за него, след като Челси плати 120 милиона евро за съотборника му в националния отбор - Енцо Фернандес.

„Лос Бланкос“ имат и резервен вариант, ако не успеят с привличането на Мак Алистър, като се твърди, че това е халфът на Наполи - Станислав Лоботка.