Испанският и европейски шампион - Реал Мадрид, вече планира своята дългосрочна трансферна стратегия и е превърнал голмайстора на Манчестър Сити - Ерлинг Халанд, в свой приоритет за 2024-а година, твърди AS. „Лос Бланкос“ гледат на норвежеца като на идеалния наследник на капитана Карим Бензема и са готови да платят рекордна сума, за да си осигурят неговия подпис.

В същото време от „Сантиаго Бернабеу“ не са забравили и за Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен. Столичани вярват, че могат да отмъкнат новия капитан на Франция без пари през същото лято, когато нападателят ще може да прекрати едностранно договора си. Идеята е и двамата да бъдат привлечени в клуба, а не само единия, като по този начин да се оформи новото „Галактико“ в атака заедно с Винисиус Жуниор.

Gulliver/GettyImages
69 снимки

Иначе Реал се очаква скоро да обяви новия договор на Бензема, който ще го остави в испанската столица именно до лятото на 2024-а година, а след това да настъпи и голямата промяна в нападението на клуба.

AS разкрива още обаче, че ще е необходима сериозна сума за привличането на Халанд. Изданието твърди, че клаузата ще бъде активирана срещу 220-240 милиона евро. Тя ще бъде валидна и през 2025-а и 2026-а година.

В Реал ще трябва да осигурят и огромен бюджет за заплати в този случай, но и това е предвидено, защото след година най-вероятно Бензема, Лука Модрич, Тони Кроос и Еден Азар вероятно ще напуснат състава. „Лос Бланкос“ ще спестят близо 50 милиона евро, които веднага ще пренасочат за възнагражденията на Халанд и Мбапе.