Съществува огромна вероятност мераците на Реал Мадрид да привлече Неймар да Силва от Пари Сен Жермен да се окажат жестоко охладени. Според испанското издание „АС” в клуба са получени няколко наистина тревожни медицински доклади относно здравословното състояние на нападателя.

Мадридската медия твърди, че по висшите етажи в „белия балет” сега царят огромни колебания относно превръщането на 27-годишния бразилец в маркова покупка под носа на големия конкурент Барселона. ПСЖ по принцип предпочита да прати играча, за който само преди 2 години брои рекордните 222 милиона евро, именно на „Сантиаго Бернабеу”. Французите са готови да го продадат за сума от порядъка на 220-250 милиона евро или пък да го пратят под наем със задължение за покупка през следващото лято.

Подобни огромни харчове от страна на Реал изискват определени застраховки, защото ако инвестицията не се оправдае, евентуалните удари по клубното реноме ще са най-малкия проблем. Затова мадридчани са опитали да проучат всички възможни детайли и така сега разполагат не с един, а няколко медицински доклади, които стигат до тревожни заключения. Основното от тях е, че има много сериозен риск Неймар да страда от хронични метатарсални контузии в лявото ходило.

През двата си сезона в ПСЖ Неймар прекара никак немалки периоди извън игра именно заради контузии. По стечение на обстоятелствата травмите му съвпадаха с началото на елиминационната фаза на ШЛ, където френският гранд се представи доста под очакванията.

„АС” твърди, че „лос бланкос” ще вложат всичките си ресурси в привличането на Неймар само ако могат да получат определени гаранции за физическото му състояние. Изданието добавя, че се обмисля включване определени плащания до играча да бъдат отменени, ако той получи още една метатарсална фрактура.

Има логика да се смята, че ПСЖ до този момент не залага на Неймар в откриващите си официални срещи през сезона именно от страх нападателят да не се контузи преди предполагаемия си трансфер.