Испанският Реал Мадрид вече не е сред кандидатите за подписа на защитника на Челси Антонио Рюдигер, след като преговорите са били спрени заради високите финансови претенции на германския национал, пишат испанските медии.

28-годишният Рюдигер има договор с лондончани само до края на сезона, а вече може да преговаря и с чуждестранни тимове и да подпише предварителен контракт, който ще влезе в сила от лятото. Той вече отхвърли предложението на „сините“ за нов договор, според който ще получава по 140 000 паунда на седмица.

Представителите на германеца са започнали преговори с редица клубове, сред които Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен, Ювентус и Реал. „Лос бланкос“ се считаха за фаворити, но испанските издания „El Chiringuito“ и „Marca“ сега съобщават, че преговорите между двете страни са пропаднали.

Твърди се, че Рюдигер е поискал 200 000 паунда на седмица от Реал, която обаче не е била приета добре от шефовете на „кралете“. Не му помага и фактът, че клубът е повече от доволен от заформилото се партньорство между Давид Алаба и Едер Милитао.

Бившият играч на Рома и Щутгарт прекара последните четири години и половина на „Стамфорд Бридж“, като записа 166 мача за „сините“, като спечели Купата на Англия, Лига Европа и Шампионската лига.