През лятото на 2021-а година суперзвездата на световния футбол - Лионел Меси, премина от любимия си Барселона в Пари Сен Жермен и то като свободен агент. Той подписа договор за два сезона. Макар че първата година на „Парк де Пренс“ може да се нарече спорна, то през настоящата кампания аржентинецът отново показва най-доброто от себе си, като в 21 мача във всички турнири през този сезон Лео Меси има 13 гола и 14 асистенции, а в допълнение спечели така жадуваната световна титла с „гаучосите“ на Мондиала в Катар.

В последните седмици усилено се твърдеше, Меси и ПСЖ са на финалната права на подписването на нов договор, но сега близкият до Барселона журналист Жерар Ромеро твърди, че носителят на седем „Златни топки“ няма намерение да подновява договора си с френския шампион.

БГНЕС / BGNES
11 снимки

Той разкрива, че триумфът на Аржентина на Световното първенство е убедил Меси да промени решението си. Ромеро споделя още, че Бълхата не се интересува толкова от парите, които ще получава на „Парк де Пренс“, а просто иска да се наслаждава на футбола и да бъде щастлив. Настоящият договор на 35-годишния футболист изтича в края на месец юни, като в него има опция за нови 12 месеца.

Аржентинският журналист Серхио Гонсалес откроява и трите причини, поради които Меси не иска да поднови контракта си с ПСЖ:

1. Лоши взамотношения с феновете на ПСЖ и френските медии.

През миналия сезон, докато преминаваха през особено труден период под ръководството на Маурисио Почетино, Лионел Меси и Неймар бяха освирквани от феновете на ПСЖ, когато парижани се изправиха срещу Бордо. Килиан Мбапе, от друга страна, беше аплодиран и то заслужено. Това обаче за всеки играч би било достатъчно, за да развали отношенията с феновете. Подобен беше случаят на Гарет Бейл в Реал Мадрид, където уелският национал не успя отново да намери най-добрата си форма, след като почти напълно се откъсна от феновете.

Френските медии също не са мили с Лео. През миналия сезон той беше нападнат за слабото си представяне, а този път той е набелязан националния отбор на Аржентина, който надви именно Франция на Световното първенство в края на миналия сезон.

2. Недобрата му връзка със старши треньора Кристоф Галтие.

Треньорът на ПСЖ - Кристоф Галтие се справи невероятно добре, за да намери място на тримата - Лионел Меси, Неймар и Килиан Мбапе, в стартовите 11, за разлика от Маурисио Почетино. Той също така постоянно хвали аржентинца, но Гонсалес смята, че той не се радва на добри отношения с Галтие. И тъй като треньорът вероятно ще остане и след настоящия договор на Лео, напускането може да бъде най-добрият ход за Меси.

3. Прекалените протекции и привилегии за Килиан Мбапе.

Килиан Мбапе беше близо до присъединяване към Реал Мадрид през лятото, но в крайна сметка подписа нов договор с ПСЖ след невероятното предложение на клуба към него. По този начин той стана най-добре платеният играч на парижани. Предполага се, че нападателят има властта да контролира трансферите – както входящи, така и изходящи, което не се хареса на останалите играчи. Затова Меси иска да напусне клуба, за да си спести неприятностите да се сдърпа с Мбапе в бъдеще.

Това пък отново подхрани слуховете за негово евентуално завръщане в Барселона. Близката до Меси журналистка Вероника Брунати споделя, че Меси все още не е потвърдил намерението си да поднови контракта си ПСЖ. Във френския клуб също не са сигурни дали ще задържат голямата си звезда, но се надяват да го убедят да преподпише.

Ромеро допълва, че момента отношенията между обкръжението на Меси и Барселона са добри. Все пак Брунати разкрива, че президентът на каталунците – Жоан Лапорта, не се е свързвал с Меси и знае, че част от борда не подкрепя евентуално завръщане на аржентинеца на „Спотифай Камп Ноу“.