Полузащитникът на Пари Сен Жермен - Мануел Угарте, на 99% вече е футболист на Манчестър Юнайтед. Според уругвайската версия на ESPN, двата клуба на практика за приключили сделката и днес халфът трябва да пътува за Манчестър.

Угарте отдавна е договорил личните си условия с „червените дяволи“, така че трябва само да премие успешно прегледите и да подпише контракта си, което най-вероятно ще стане факт в сряда. Уругваецът не взе участие в първите два мача на ПСЖ, тъй като се очакваше той да бъде трансфериран.

Източникът не посочва каква е сумата, за която двата клуба са се разбрали. Парижани искаха 60 милиона евро за уругваеца, докато от „Олд Трафорд“ бяха готови да платят с 10 милиона по-малко. Обсъждал се е вариант и за наем с опция за закупуване, но по-скоро става дума за перманентен трансфер.

Манчестър Юнайтед договори продажбата на Скот Мактоминей в Наполи срещу 30 милиона евро, което е улеснило трансфера на Угарте. Уругваецът ще бъде петото ново попълнение на „червените дяволи“ през това лято след Джошуа Зиркзее, Лени Йоро, Матайс Де Лихт и Нусаир Мазрауи.