Звездата на френския шампион Пари Сен Жермен – Килиан Мбапе мечтае да заиграе за Ливърпул, това твърди английският трансферен експерт Дънкан Касълс, който работи за „Times“.

Според него французинът ще напусне със сигурност Лига 1 след края на сезона и вариантите пред него са два – Висшата лига и Ла Лига. Касълс смята, че има информация, която гласи, че голямото предпочитание на нападателя е именно Ливърпул.

Реал Мадрид и Барселона са другите възможности, но финансовите проблеми на „каталунците“ ги вади директно от уравнението.

„Желанието му за следващия етап от неговата кариера е да премине в една от двете лиги - Премиър лийг или Ла Лига. Казаха ми, че предпочитанието му за Висшата лига е Ливърпул. Той харесва и Манчестър Юнайтед като клуб, но предпочита да работи с Юрген Клоп в Ливърпул. Другата възможност е Испания, където варианти са Барселона, където обаче има очевидни финансови проблеми, и Реал Мадрид, който го преследва още от времето преди трансфера му в ПСЖ“, заяви Касълс в известния си подкаст „Transfer Window Podcast“.