На 28 май в Париж Реал Мадрид и Ливърпул ще се изправят един срещу друг в тазгодишния финал на Шампионската лига. Париж също е дом на Килиан Мбапе, трансферна цел и на двата клуба, според „The ​​Independent“.

Реал Мадрид работи по привличането на Мбапе от години и вече предложи 200 милиона евро миналото лято, но парижани твърдо отказаха да го продадат. Мбапе обаче не е подписал нов договор, като вместо това отхвърли няколко атрактивни предложения от френския клуб.

Миналата седмица Мбапе беше забелязан в испанската столица с добрия си приятел и съотборник Ашраф Хакими, като информациите в Испания сочеха, че е е там да си търси нова къща. В Реал пък се надяват да го обяват като своята нова звезда преди началото на предсезонното турне на клуба в САЩ.

Килиан Мбапе

източник: БГНЕС / BGNES

Журналистът на „The Independent“ Мигел Дилейни твърди, че Мбапе все още не се е разбрал за условията по новия си договор с Реал Мадрид, добавяйки, че бъдещето му все още е неясно, което също дава надежда и на Ливърпул.

„Червените“ бяха другият голям кандидат в надпреварата за нападателя и това доведе до спекулации в Англия, че отборът на Юрген Клоп, който неведнъж изрази възхищението си от френския национал, ще направи последно предложение, с което да се опита да спечели услугите на 23-годишния Мбапе.

През януари информации във Франция предполагаха, че Ливърпул е имал предимство пред Реал Мадрид в битката за Мбапе, а сега с по-малко от две седмици до финала на Шампионската лига, Ливърпул потенциално се завръща в борбата.

Дилейни допълва, че „Реал настоява за 50 процента от медийните права на играча във всеки евентуален договор“. Въпреки това, „представителите на Мбапе не желаят да се предадат толкова много и близки до ситуацията смятат, че „Лос Бланкос“ може да са направили грешка при отправянето на искането“.

Подобен трансфер няма да е проста операция и за Ливърпул, тъй като Мохамед Салах или Садио Мане ще трябва да напуснат „Анфийлд,“ за да може „червените“ да впишат Мбапе в структурата на заплатите в клуба. Договорите и на двамата изтичат през 2023 година.