Отборът на Барселона продължава да кръжи около бившата си звезда Неймар. Само преди броени дни бразилецът заяви, че е по-щастлив от всякога в Пари Сен Жермен, а новият му договор с парижани е „почти уреден“.

Сега обаче „RAC1“ пише, че Неймар е основна трансферна цел на „каталунците“ през летния трансферен прозорец. Самият футболист пък е готов на всичко, за да се завърне на „Камп Ноу“. Твърди се, че първият контакт между нападателя и президента на „блаурганас“ Жоан Лапорта вече е осъществен. От френския клуб обаче отказват да водят преговори каквито и да било преговори за негова продажба.  

В Барселона обаче са уверени, че Неймар ще може да напусне ПСЖ за доста по-ниска сума от тази, която парижани искаха преди две години поради факта, че договорът му изтича през следващото лято. Тогава „каталунците“ бяха готови да платят 130 милиона евро за него и да включат 3 играчи в сделката.

Нападателят се премести от Барселона в Пари Сен Жермен през 2017 година за рекордните 222 милиона евро. През този сезон 29-годишният Неймар е изиграл 14 мача в Лига 1, като е вкарал 6 гола и е направил 3 асистенции.