Още един ден измина, а Лионел Меси все още не е подновил договора си с Пари Сен Жермен, което продължава да подклажда спекулациите за евентуалното му завръщане в Барселона. По-рано тази седмица журналистът Жерар Ромеро съобщи, че 35-годишният футболист има желание да се върне на „Камп Ноу“ и не желае да поднови контракта си с ПСЖ.

Сега RAC1 потвърди тази информация, заявявайки, че Меси наистина сериозно обмисля възможността да се завърне в Барселона през лятото. Изданието посочва, че шансовете той да подпише нов договор с ПСЖ са сериозно намалели.

БТА / BTA
38 снимки

Информацията гласи още, че първоначално Меси не е обмислял идеята за завръщане в Барса, като се има предвид как беше принуден да си тръгне през 2021-а година. Въпреки това, изглежда, че ситуацията се е променило сега и той мечтае отново да облече екипа на каталунците.

Седемкратният носител на „Златната топка“ мисли за завръщане в Барса както от спортна, така и на лична гледна точка. В същото време той също е наясно, че тази операция би била трудно осъществима предвид тежката финансова ситуация на Барселона. Източници от клуба са посочили пред RAC1, че все още не са стартирали преговори между двете страни.

БГНЕС / BGNES
30 снимки

Междувременно от Ла Лига смятат, че възможността Меси да се върне в Барселона не е напълно изключена, но клубът ще трябва да генерира големи приходи, освен намаляването на заплатите, за да се справи с тази операция.

В същото време в Барселона работят задкулисно, за да намери решения на проблемите си. В същото време няколко играчи вече призоваха Меси да се върне на „Камп Ноу“, а треньорът Шави Ернандес също има планове да го вкара в отбора.