Във вчерашния ден се появиха няколко слухове относно евентуален трансфер на супрезвездата Кристиано Роналдо, най-вече във френския шампион Пари Сен Жермен. Днес обаче водещите италиански издания „Gazzetta dello Sport“ и „Corriere della Sera“ са на точно обратното мнение и дават сериозно обяснение на тяхното становище.

Според двете медии шампионът на Серия А няма никакво намерение да се разделя с най-популярния си футболист, защото освен че е крайно ценен с головете си на терена, той е от огромно значение и за спонсорските договори на клуба.

Популярността на нападателя и присъствието му в тима на „биаконерите“ са помогнали за решението на застрахователния гигант „Allianz“ да се съгласи да удължи рекламния си договор с Юве за нови седем години - от 2023 до 2030.

От „аdidas“, които правят екипировката на тима, също са били повлияни от факта, че Роналдо играе за „старата госпожа“ и са решили да вложат в тима още поне 408 милиона евро за срок от 8 години.

Роналдо играе на „Алианц Стейдиъм“ от лятото на 2018 година, когато премина от Реал Мадрид. Договорът му с „биаконерите“ е до 2022 година, а самият футболист получава по около 30 милиона евро заплата годишно.