Босът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи  е на път да отмъкне една от основните трансферни цели на Барселона – младия талант на Аякс Френски Де Йонг. Според каталунското издание Mundo Deportivo това е начинът, по който богаташът иска да си отмъсти на „блаугранас“ за това, че почти сигурно ще вземат Адриен Рабио без пари през лятото.

Както е известно, договорът на халфа с парижани изтича в края на юни 2019 година, а Барселона се сочи за основен фаворит за подписа му.

Възмутен от начина, по който ще се случи трансферът, Ал-Келайфи е предприел стъпки, за да „си върне“ на испанския шампион. 

Насер Ал Келайфи

източник: БГНЕС

Той се намесил решаващо в преговорите с Де Йонг и го изкушил с по-висока заплата, както и обещания, че ще получава повече шансове за изява, твърдят запознати.

Така, както в медиите имаше слухове за предварителен договор между Де Йонг и Барса, сега се говори, че младокът е направил рязък завой.  

Mudno Deportivo сочи, че това не е първият случай, в който Ал-Келайфи „подлива вода“ в преговорите на Барса с футболист. Подобни действия президентът на шампиона в Лига 1 предприел и докато Хосеп Мария Бартомеу опитваше да уреди Антоан Гризман, който в крайна сметка реши да остане в Атлетико Мадрид.

Още новини: 

Де Йонг смени курса, не иска в Барса

ПСЖ поставя под натиск агента на Де Йонг