Каталунското издание „Мундо Депортиво” излезе с челна новина тази сутрин, че Реал Мадрид е отправил официална оферта до Пари Сен Жермен за Неймар. Тя включвала ненужния Гарет Бейл и доплащане от 90 милиона евро.

По този начин „Мундо” опитва да покаже, че вчерашните информации в „Марка” за мегаоферта от Китай по адрес на уелсеца всъщност целят да прикрият реалните намерения на „лос бланкос”. Ако Реал действително получи шанс да привлече Неймар, като го отмъкне под носа на бившия му тим и отколешен враг Барселона, то това би бил много сериозен удар по реномето на „блаугранас”.

Зидан: Бейл не игра, защото е близо до напускане

Агентът на Бейл: Зидан е пълен позор!

Според каталунската медия в момента целият процес около евентуалното напускане на Неймар се движи от посредника Пини Захави. Желанието на футболиста е да се махне от ПСЖ, а Реал Мадрид смята да се възползва, тъй като не е ясно дали след привиличането на Антоан Гризман Барса ще бъде в състояние да удовлетвори по някакъв начин финансовите претенции на френския гранд.

Затова Реал е пуснал своето официално предложение до ПСЖ, което включва постоянен трансфер на Гарет Бейл и сумата от 90 милиона евро. Освен всичко друго от „лос бланкос” са дали правото на клубния президент Насер Ал Хелайфи да замени Бейл с Хамес Родригес, ако счете, че колумбиецът е по-нужен като качества. Според „Мундо” офертата на Реал е била изпратена още преди 2 седмици.