В отбора на Пари Сен Жермен са наясно на кой футболист трябва да се даде предимство в преговорите за нов договор. Спортният директор на тима Леонардо ще се фокусира избяло върху подновяването на контракта на Килиан Мбапе. Това само по себе си може да не изглежда като някаква изненадваща новина, но сега парижани изглежда са дали отговора на въпроса с коя от звездите са склонни евентулно да се разделят, а именно Неймар.

Мбапе остава сериозно в плановете на Реал Мадрид за следващия сезон и затова Леонардо поставя ситуацията с Неймар на заден план. ПСЖ е напълно решен да задържи световния шампион, дори ако това означава да рискува стабилността в отбора. Френският клуб планира да започне преговорите възможно най-скоро, тъй като знаят, че възможността той да напусне клуба през следващото лято е доста голяма.

За да задържи Мбапе, Леонардо не е готов просто да му предложи по-голяма заплата от Реал Мадрид или Ливърпул, които са главните кандидати за неговия подпис. Спортният директор е готов да преподреди йерархията в клуба, като е готов да направи французина централна фигура в тима, което се смята, че е едно от условията световният шампион да остане на "Парк де Пренс".  Но това може да се сблъска със звездния статус на Неймар в Париж. Поради тази причина Леонардо смята да даде приоритет на Мбапе, а не на бразилеца.

„LÉquipe“ твърди, че подкрепа към Леонардо е готов да окаже бащата на Мбапе, който е изцяло за това синът му да подпише нов договор, стига да бъдат изпълнение поставените условия. Леонардо обаче все още не е получил отговор от играча, за когото се смята, че не бърза да взима крайно решение, за което може да съжалява догодина.

В тази ситуация Мбапе изглежда, че е този, който контролира преговорите и знае, че единственият резултат, който го интересува, е този, който ще го облагодетелства най-много.