Нападателят на Милан Златан Ибрахимович разкри, че е посъветвал звездата на Пари Сен Жемен Килиан Мбапе да напусне френския клуб и да премине в испанския Реал Мадрид.

В момента Ибрахимович играе за „росонерите“, но прекара в ПСЖ четири години - между 2012 и 2016 година. Той никога не е играл за Реал Мадрид, въпреки че прекара два неуспешни сезона в Барселона.

„Вярно е, че го посъветвах да напусне клуба (б.р. - ПСЖ)“, каза Ибрахимович пред „Corriere della Sera“.

„Мбапе се нуждае от по-структурирана среда, като тази на Реал Мадрид. Но тогава казах на президента на ПСЖ да не го продава“, каза още шведът.

Мбапе е в центъра на „бурята“ между Реал Мадрид и ПСЖ от доста време. Испанците се опитаха да го вземат още през изминалото лято, но парижани отказа двете оферти за своя нападател. Световният шампион обаче има договор само до края на сезона и може да напусне ПСЖ като свободен агент.

Мбапе има 141 гола в 190 мача за френския тим, откакто се присъедини от Монако. Той също така е отбелязал 24 гола в 53 мача за френския национален отбор. По време на престоя си в ПСЖ Ибрахимович пък отбеляза 156 гола в 180 мача.